Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De 13 Heilige nachten

december 20 @ 20:00 - 22:00

De 13 Heilige nachten
Voordracht door Xavier De Keyser

Vrijdag 20 december om 20u

De periode van 24 december tot en met 6 januari werd al voor onze jaartelling beleefd als een bijzondere periode. Intuïtief heeft men aangevoeld dat de periode van deze dertien nachten en twaalf dagen, een speciale tijd was waarin niet alleen zonne- en maantijd weer op elkaar werden afgestemd. Men voelde ook aan dat juist in die periode “de hemel openstond” en duidelijk te beleven viel dat hemel en aarde verbonden zijn.
Door de kerstening is het accent op de kerstdagen komen te liggen en is langzamerhand het belang van die periode van de 13 heilige nachten verdwenen.
Mede door Rudolf Steiner hebben die “heilige nachten” hun betekenis weer teruggekregen. In die nachten legt Christus kiemen voor de innerlijke ontwikkeling van de menselijke ziel. Door er in die periode bewust mee om te gaan, versterken we de mogelijkheid dat deze kiemen zich in het komende jaar ontwikkelen.
De avondvoordracht van vrijdag 20 december 2024 om 20u, zal voornamelijk gaan over de achtergronden en enkele mogelijkheden hoe er mee om te gaan.

Plaats: Vrije R. Steinerschool, Kasteellaan 54, 9000 Gent

Bijdrage: € 12 ,- (voor leden en studenten € 10,-

Aanvullend in de SoofA
Twee bijeenkomsten voor ervaringsuitwisseling over de 13 heilige nachten
Zaterdag voormiddag 21 december, van 10 tot 12 kunnen we inspiratie opdoen, bij het uitwisselen van wat we tijdens de periode van de 13 heilige nachten kunnen doen. Wie al hiermee vertrouwd is, is welkom om zijn ervaringen te delen en nieuwe ideeën te horen.
Vrijdag 10 januari 2025 om 20u komen we weer samen in de SoofA om onze ervaringen aan elkaar te vertellen.
Gelieve u op voorhand aan te melden op xavierdekeyser@gmail.com
Het aantal deelnemers is beperkt!

Gegevens

Datum:
december 20
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisator

De SoofA
E-mail
huisantroposofiegent@antroposofie.be

Locatie

Vrije R. Steinerschool Gent
Kasteellaan 54
Gent, 9000 België
+ Google Maps