Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verbindende communicatie

oktober 24 @ 15:00 - 17:00

Mijn deelname aan een antroposofisch geïnspireerde retraite in Spanje eind augustus van dit jaar deed me beseffen hoe dicht het model ‘geweldloze communicatie’/NonViolent Communication (NVC) van Marshall Rosenberg (zie cnvc.org of geweldlozecommunicatie.org) – waar ik al ruim twintig jaar mee vertrouwd was – bij de antroposofische inspiratie aansluit.
NVC helpt namelijk enorm om helder te denken, scherp waar te nemen, je gevoel(ens) te observeren zonder ermee samen te vallen en je willen te richten op wat wezenlijk voor je is (op het niveau van je Ik). En zeker ook om naar de ander, juist als hij/zij verschillend is of verschillend denkt, met liefde te blijven kijken en luisteren. Belangrijke handvaten om de vrijheid te beleven die de “filosofie van de vrijheid” beschrijft.

Sinds ik me in de antroposofie ben gaan verdiepen is het me duidelijk geworden dat NVC maar kon ontstaan in deze tijd: het tijdperk van de zogeheten “bewustzijnsziel”, waarin individuen bewuste keuzes kunnen maken die rekening houden met de gevolgen van hun daden.

Vandaar mijn aanbod om hierover in het Leuvense een workshopreeks te geven.

Wanneer? Op donderdagvoormiddag van 10-11.30 uur, 1x per maand. Normaal de laatste donderdag van de maand, tenzij die in een schoolvakantie valt. Daarom in oktober op 24/10.

Waar? In een fijne ruimte in centrum Tervuren. De huur ervan dragen we als deelnemers samen en vormt de enige kost. Als we met 10 zijn, bijvoorbeeld, betekent dat 2 euro per persoon per keer.

Aantal deelnemers: maximaal 12. Afhankelijk van het aantal geïnteresseerden vanuit antroposofische hoek nodig ik mogelijk ook anderen uit mijn kennissenkring uit.

Inhoud: vooral praktisch. Dus geen theoretisch-antroposofisch gesprek, tenzij heel zijdelings. Na wat uitleg over de verschillende deelaspecten van het NVC-model gaan we die telkens inoefenen.

Interesse? Laat het dan spoedig weten! Heb je vragen? Welkom.

Rob
pazop@tutanota.com
0487 90 80 33

Gegevens

Datum:
oktober 24
Tijd:
15:00 - 17:00